Menu wigilijne IV

Bufet ciepły

Krem z borowików
Sola duszona w winie z kolendrą i szalotką
Pierogi wigilijne z kapustą i grzybami
Kapusta postna z prawdziwkami i śliwką
Ziemniaczki pieczone w ziołach
Krokieciki ze szpinakiem i kwaśną śmietaną

Bufet zimny

Delikatne matiasy w oliwie z cebulką
Śledzie pod kołderką z buraczków, jajka i sera gouda
Karp po żydowsku z migdałami i rodzynkami
Terina z sandacza z koperkiem i bakaliami w delikatnej galarecie
Jajka faszerowane grzybami
Jajka faszerowane łososiem
Polędwiczki wieprzowe w szalu z pora
Półmiski mięs pieczonych i wędlin
Sałatka Polska jarzynowa z sosem majonezowym
Chrupiące sałaty z vinegrette i parmezanem
Sałatka śledziowa z ziemniaczkami, buraczkami, porem oraz jabłkami
Bułeczki bankietowe, masło
Pikle, sosy, dodatki

Desery

Sernik
Makowiec
Piernik korzenny
Ciasto drożdżowe z rodzynkami

 

W koszt menu wliczone zostały:

Obrusy, dekoracyjna aranżacja stołów,
zastawa bufetowa (talerzyki, sztućce itp.)
sprzęt do serwowania dań ciepłych, transport potraw
nadzór przez cały czas trwania przyjęcia

Stawki obowiązują od 20 osób.
Przy mniejszej ilości osób stawki ustalane indywidualnie.