Menu wigilijne

Święta Bożego Narodzenia to czas spotkań nie tylko rodzinnych , ale także firmowych.
Z tej okazji przygotowaliśmy dla Państwa ofertę zorganizowania przyjęcia wigilijnego.

Na Państwa życzenie przygotujemy indywidualnie skomponowane menu.

 

W koszt imprezy wliczone zostały:

  • stoły bankietowe pod bufety
  • przywieszki dekoracyjne (skertingi), obrusy, draperie
  • dekoracyjna aranżacja stołów
  • zastawa bufetowa ( talerzyki, sztućce, szkło, itp. )
  • sprzęt do serwowania dań ciepłych
  • wykorzystanie specjalistycznego sprzętu do transportu potraw
  • nadzór przez cały czas trwania przyjęcia
  • opłatek i dekoracje świąteczne

Wigilia w firmie – sprawdź nasze menu

Menu wigilijne I

Menu wigilijne II

Menu wigilijne III

Menu wigilijne IV

Wigilia w firmie – to nie musi być horror…

 

Spędzanie dużej ilości czasu w pracy sprawia, że niechętnie integrujemy się ze współpracownikami już po wypełnieniu zawodowych zadań. Wszelkiego rodzaju firmowe spotkania nie są raczej powodem do radości. Zwłaszcza, jeśli zespół nie jest zgrany. Nawet jednak, jeśli z kolegami z pracy łączą nas pozytywne relacje, to niektóre okazje mogą być dla nas kolejnym „przykrym obowiązkiem”. Tymczasem wigilia firmowa wcale nie musi rodzić traumatycznych skojarzeń. Na sztuczne uśmiechy i tandetną muzykę nie możemy nic poradzić, ale za to w Gastro Center gwarantujemy, że menu wigilijne może być naprawdę zróżnicowane i zachęcające do wspólnego spędzenia czasu.

 

…przynajmniej kulinarny

 

W skład przepysznych zestawów menu wigilijnego wchodzą tylko produkty najwyższej jakości. Prócz tego firma Gastro Center kompleksowo organizuje całe przedsięwzięcie – począwszy od dostarczenia stołów bankietowych, zastawy, sprzętu do serwowania potraw na gorąco, na dekoracjach oraz odświętnych aranżacjach wnętrza i stołów skończywszy. Pomyśleliśmy nawet o opłatkach.

 

Wigilia z Gastro Center – bogaty wybór dań

 

W zależności od charakteru imprezy można zdecydować się jedynie na kanapki – jeśli spotkanie wigilijne ma być tylko „szybką i bezbolesną” formalnością. Bufet zimny oferuje wtedy pięć kanapek (w kilku bezmięsnych wariantach) , dwie babeczki w wersji wytrawnej (np. z paluszkami krabowymi) oraz porcję sałatki śledziowej (również do wyboru) na osobę.

 

Ogromną zaletą proponowanego przez nas wigilijnego menu jest możliwość stworzenia indywidualnych kompozycji. W bardziej tradycyjnej wersji menu wigilijnego Gastro Center dostarcza zarówno potrawy ciepłe jak i na zimno oraz wieńczące posiłek desery. W ramach bufetu ciepłego do wyboru są np. przyrządzone na różne sposoby karpie (tradycyjne, po żydowsku lub z nietypowym akcentem – jak sos piernikowy), kapusta z grzybami, czerwony barszcz z uszkami, pieczone ziemniaki, pierogi różnego rodzaju. Również osoby dbające o linię znajdą coś dla siebie w naszej ofercie, chociażby ryż z warzywami, warzywa na parze.

Bufet zimny cechuje różnorodność. Wigilia to nie tylko śledzie, choć ich także można zakosztować – i to ciekawie podanych ( czy to z marynowaną gruszką i goździkami, czy przykrytych warstwą buraczków, jaj i sera gouda). W ramach dań na zimno serwujemy również: rozmaite półmiski wędlin (podawane z pieczywem), sałatki, a dla smakoszy – terrinę z sandacza.

 

Czego chcieć więcej? Na przykład deseru. Tutaj nie ograniczamy się jedynie do proponowania ciast (skądinąd wyśmienitych – sernika, szarlotki, makowca czy piernika). Także miłośnicy tradycyjnej kutii nie będą zawiedzeni. Warto zlecić zorganizowanie wigilijnego posiłku profesjonalnej firmie cateringowej.

 

O czym myśli człowiek pisząc na kartce WIGILIA WARSZAWA? Otóż, myśli o wielogodzinnych przygotowaniach, niekończących się zakupach, kolejkach przy kasie i sfrustrowanych, pędzących gdzieś ludziach. Nie musi tak być. Wystarczy oddać przygotowanie WIGILIJNEJ kolacji odpowiednim osobom z firmy cateringowej i zaoszczędzony czas spędzić na przykład na pakowaniu prezentów lub ubieraniu choinki.

 

WIGILIA w tradycji polskiej jest najbardziej uroczystym i najbardziej wzruszającym wieczorem w roku. Jest punktem kulminacyjnym Bożego Narodzenia. Posiada ona bardzo bogatą tradycję domową. Na stole nie może zabraknąć dwunastu potraw i nakrycia dla niespodziewanego gościa. Podczas WIGILIJNEJ Wieczerzy powinien pojawić się smażony karp, kutja, barszcz czerwony, uszka, pierogi z kapustą i grzybami, kompot z suszu i śnieżnobiały opłatek. To najbardziej tradycyjne święta ze wszystkich w roku. WIGILIA w WARSZAWIE może być zarówno staropolska i bardzo tradycyjna jak i nowoczesna i minimalistyczna. Wszystko zależy od gustów gospodarza i zaproszonych gości.

 

Lepiej oddać organizację tej kolacji wykwalifikowanym firmom, które mają doświadczenie w przygotowywaniu tego rodzaju przyjęć. WIGILIA w WARSZAWIE wcale nie oznacza nudnych i długofalowych przygotowań. Dzięki firmom cateringowym można zaoszczędzić mnóstwo czasu i nerwów i ze spokojem przygotować się do najważniejszej uroczystości rodzinnej w roku.

 

W Polsce wieczerzę WIGILIJNĄ rozpoczynało się, gdy na niebie ukazała się pierwsza gwiazda. Czyniono tak zapewne na pamiątkę gwiazdy betlejemskiej, która według świętego Mateusza ujrzeli Mędrcy, zwani też Trzema Królami. Zwyczaj ten był i nadal jest głęboko zakorzeniony w polskiej kulturze i warto go kultywować.

 

Nie ma sensu się opierać. Wybranie tego rodzaju usług i profesjonalnej obsługi przyjęcia, pozwoli na relaks, lepszy humor i zaoszczędzi sporo sił, aby móc wspólnie i wielogodzinnie celebrować spotkanie przy WIGILIJNYM stole. Nie trzeba wykonywać wszystkiego osobiście. Zrobi to firma cateringowa.