Menu Śniadania Wielkanocnego V

Przekąski zimne

Ogród jaj kolorowych na dywanie z rzeżuchy

Wielkanocne jajka faszerowane w trzech smakach i kolorach

Tatar siekany z łososia z kaparami i cytryną

Półmiski mięs pieczonych i wędlin na dywanie z sałat i kiełków

/schab w śliwkowych okularach, karkówka w ziołach, wybór pasztetów, wieprzowe szynki i schaby, polędwice i balerony, salami i kabanosy, boczek w majeranku/

Specjał z soli atlantyckiej pod pierzynką z pora i marchewki

Terrina z łososia z kaparami

Aksamitna pasta jajeczno-łososiowa podana na plastrach faszerowanej ryby

Sałatki:

Szpinakowa z jajkiem i bekonowymi chipsami

Świąteczna sałatka jarzynowa dekorowana kiełkami

Sałatka wiosenna z nowalijkami

Dania ciepłe

Zupa z grzybów leśnych z łazankami

Białe kiełbaski w szalu z wędzonego boczku

Kaczka pieczona, luzowana z jabłkiem i żurawiną

Grillowany łosoś norweski z dipem czosnkowym

Ziemniaczki pieczone

Kopytka

Warzywa gotowane na parze

Wybór surówek

Dodatki

Pieczywo mieszane w szerokim asortymencie

Bułeczki bankietowe pszenne i grahamki

Masełko śmietankowe

Sosy: tatarski, chrzan, ćwikła

Desery

Słodkie babeczki śmietankowe dekorowane owocami

Mazurki wielkanocne

Baby drożdżowe

Serniki