Bufet IV

Wykwintny (min. 80 osób)

Przekąski zimne:

  • wieprzowe polędwiczki faszerowane w szalu z liści pora
  • roladki z łososia wędzonego z serem feta w koperkowym chruście z limonką
  • pasztet francuski z zielonym pieprzem pod pieczarką marynowaną
  • listki z piersi kurczęcia w sezamie i selerze naciowym
  • pałki z kurczaka po syczuańsku na ostro
  • mięsa pieczone i wędliny w ogrodzie z sałaty i kiełków na lustrach serwowane

Sałatki i surówki:

  • sałatka wersalska z szalotkami i rodzynkami skąpanymi w białym winie
  • mix sałat z cebulką, kolorowymi paprykami, smażoną wątróbką z winegrettem malinowym
  • świeży szpinak z wędzonką krotoszyńską z grzankami i jajkiem skropiony balsamico
  • surówka z marchewki z porem i chrzanem

Warzywa i pikle:

  • warzywne ogrody z ziołowymi dipami
  • papryka marynowana
  • śliwki w occie
  • ogórek konserwowy
  • pieczarki marynowane

Dania ciepłe:

  • polędwiczki wieprzowe w grzybach leśnych i śmietanie skąpane
  • kaczka po staropolsku z jabłkiem (luzowana)
  • do kaczki buraczki
  • ziemniaki z koperkiem

Dodatki:

  • pieczywo staropolskie w szerokim asortymencie
  • bułeczki bankietowe pszenne i grahamki

Sosy: tatarski, chrzan, ćwikła

Desery:

  • wybór ciast polskich: serniki, szarlotki, mini pączki lukrowane w papilotach, kruche babeczki śmietankowe dekorowane owocami, mini ptysie i eklerki
  • owoce filetowane skropione likierem
  • kompozycje owoców sezonowych i południowych

Napoje:

  • kawa/herbata
  • cukier, mleczko, cytrynka
  • woda niegazowana
  • soki owocowe